fbpx

„Azt a fajta szabadságot, amit a vállalkozásom ad, semmivel sem cserélném el.” – Interjú Pauer Krisztinával

Átlagos olvasási idő: 3 perc

A 2023. október 5 és 8 között megrendezésre kerülő online Reziliencia Konferenciánkon több, mint 40 szakemberrel és izgalmas témákkal várjuk az érdeklődőket. Most Pauer Krisztinát, a Lélek Koffein Kft. ügyvezetőjét kérdeztük arról, hogy véleménye szerint hogyan kapcsolódik a reziliencia a vállalkozói léthez. És vajon melyek Kriszta legnagyobb kihívásai a vállalkozásépítés kapcsán? Legújabb írásunkból megtudhatod! Kedves Flóra pszichológus miniinterjúja.

A vállalkozói lét – legyen szó bármilyen vállalkozásról – rengeteg  szépséget, ugyanakkor kihívást is rejthet magában. Az előnyök és hátrányok mellett pedig abban is biztosak lehetünk, hogy annak, aki ilyen módon végzi munkáját, sok-sok olyan erőforrásra van szüksége, amellyel ezt rugalmasan és a külső hatásokhoz adaptívan alkalmazkodva tudja kezelni. A reziliencia mint lelki rugalmasság, valamint a vállalkozói lét összekapcsolódása érdekes kérdéseket vet fel, melyekre Pauer Kriszta adott nekünk válaszokat.

Pauer Krisztina és a vállalkozói lét

Pauer Krisztina neve valószínűleg sokaknak ismerősen cseng, hiszen ő a Lélek Koffein márka megálmodója, ahol a női élet és egészség aspektusait járja körbe – blogbejegyzések, podcastok, beszélgetések formájában. Hiteles képviselője a márkának, hiszen tiszteletre méltóan dolgozik saját önismeretén, a folyamatos fejlődés elkötelezettje. Emellett szívesen tanul magukról a közösségekről, a szervezetekről, valamint arról, hogyan működjünk jobban a saját szakmai és magánéletünkben, hogyan legyünk jóban önmagunkkal és a minket körülvevő világgal.

1. Hogyan illeszkedik a reziliencia a személyes életedbe és hogyan kapcsolódhat ez a vállalkozói léthez?

Pár évvel ezelőtt még magam sem tudtam, hogy a reziliencia ilyen mélyen fog engem is érinteni. Négy hónappal ezelőtt részt is vettem egy ilyen tematikájú tréningen és akkor már tudtam, hogy ezen minden vállalkozónak, közép- és felsővezetőnek részt kellene vennie. 7 éve dolgozom a Lélek Koffeinen és idén megalapítottam a cégemet, ahol én, mint vezető is folyamatosan tanulok, fejlesztem magam.

Pauer Kriszta vállalkozói lét interjú - nő meditál a természetben

Az önismeret vezetőként is kiemelt fontosságú.

Nagyon hiszek abban, hogy a vállalkozásom vezetéséhez alkalmaznom kell a boldogságkutatások tudományos eredményeit, és ehhez hozzátartozik a reziliencia is. Rugalmasan ellenállni és ezt a képességet fejleszteni nem egyszerű feladat; mind a magánéletben, mind pedig cégen belül tudni kell ezt felismerni és a megfelelő technikákkal gyakorolni, fejleszteni.

2. Hogyan alakult ki a Lélek Koffein?

A Lélek Koffein a lányom születésével – a lányomnak született. 2016-ban blognak indult, majd podcast-sorozat követte, mostanra pedig már önismereti estek, workshopok, vállalati tréningek követik. Mind a négy csatornán megszállottan dolgozom az álmom megvalósításán:

hogy segítsek másoknak kezelni az elakadásokat, kríziseket, utat találni az egyensúly és önazonosság felé, megtalálni az erőt, a biztonságot és a stabilitást önmagukban.

Saját utamra az egyensúlyteremtés terén a kislányom, Luca születése után léptem. Ekkor jöttem rá, hogy nemcsak a környezet hat ránk, hanem mi is a környezetünkre. Hogy a jóllétet, a mentális és lelki egészséget lehet tanulni.

És akkor jöttem rá arra is, hogy amit megtanultam, azt tanítani is szeretném, és segíteni akarok vele másoknak könnyebbé tenni a saját útjukat. Mert az életet nem túlélni, hanem megélni kell.

Nagyon sokat dolgozom magamon, a mai napig vannak elakadásaim, amit most már az évek alatt kitanult eszközökkel, technikákkal gyógyítani tudok.

3. Ha ki kéne emelned egy nehézséget és egy szépséget a vállalkozói létből, mik lennének azok?

A legnagyobb nehézségem a türelmetlenségem. Hogyha valami nem jön azonnal, akkor ne akarjak visszafordulni. Vannak nagyon komoly szakmai kihívások, amiket idővel meg kell tudni ugrani, és ezáltal folyamatosan tanulásban is van az ember. De az egyik legfontosabb: türelem, a kivárás művészete. Életem egyik legnagyobb kihívása.

Vannak olyan emberi kommunikációs helyzetek, ahol észnél kell lenni és meg kell tudnunk húzni a határokat. És szerintem itt a kulcs: önazonos maradni és meg kell tanulni, hogyan és miként tudunk egy nehezebb döntést vagy elakadást kezelni. 

Szépségnek, ha egy dolgot kellene kiemelni az az lenne, hogy a magam ura lehetek. Azt a fajta szabadságot, amit a vállalkozásom ad, semmivel sem cserélném el. Ez persze nem minden esetben olyan kényelmes, de hiszek az egyensúlyban. Szabadidőm alatt, amikor csak a családom engedi, magammal vagyok és töltődöm, olyan dolgokat csinálok, amik feltöltenek és azt a sok pozitív energiát nemcsak a családomra, hanem a vállalkozásom előnyére is tudom fordítani.

Az önismeret segíti a vállalkozásod sikerét

Az önismereti munkának bizony a munka világában is hatalmas szerepe van. Pauer Krisztina gondolatai remekül szemléltetik azt, hogy rezilienciánk fejlesztésével nemcsak saját mentális egészségünkhöz, hanem vállalkozói létünk sikerességéhez, kibontakozásához is hozzájárulhatunk. Köszönjük Krisztinának az interjút és az értékes gondolatokat.

Ha szeretnél többet megtudni a vállalkozói lét szépségeiről és kihívásairól, regisztrálj a Megoldásközpont 2023-as Reziliencia Konferenciájára, és tarts velünk október 6-án „A vállalkozói lét szépségei és kihívásai – Rezilienciával a külső-belső egyensúlyért” című kerekasztal-beszélgetésen.


Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is! 😉
Facebook
Email
Nyomtatás
0 0 szavazatok
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást

Élvezted ezt a cikket? Csatlakozz a Zárt Közösségünkhöz! ❤️

Felépítésében hasonló, ám mégis más, mint a többi közösségi médiafelület. A tőlünk megszokott minőségi tartalmakkal találkozhatsz, amelyek inspirálnak, tanítanak és támogatják a fejlődésedet.

Valósítsd meg önmagad – velünk!

Neked ajánljuk
Együtt a nehézségek idején is – 4 tipp a párkapcsolat erősítése érdekében
Hogyan védjük meg énhatárainkat? – 4 tipp az egyértelmű határok meghúzásához
Miért van szükségünk szuperhősökre?!
„Azt a fajta szabadságot, amit a vállalkozásom ad, semmivel sem cserélném el.” – Interjú Pauer Krisztinával
Gyermektársasággal a pszichológiai immunrendszerünkért – 5 gyermeki vonás, amit érdemes elsajátítanunk

Párkapcsolatban lenni, megtalálni azt az embert, akivel boldogan élhetünk együtt az egyik legszuperebb dolog a világon. De legyünk őszinték: párkapcsolatban élni a szépségek

//
2022. október 18.

Énhatáraink védelme hozzátartozik a mindennapi működéseinkhez, egymással való kommunikációinkhoz, interakcióinkhoz. Mivel ez egy tanulható és fejleszthető képesség, néhány dolgot figyelembe véve bárki

//
2022. május 28.

Kis túlzással mondhatjuk, hogy a szuperhősökről szóló filmek aranykorát éljük. Minden évben izgalmas, várva várt új filmeket láthatunk különleges képességekkel

//
2022. március 18.

A 2023. október 5 és 8 között megrendezésre kerülő online Reziliencia Konferenciánkon több, mint 40 szakemberrel és izgalmas témákkal várjuk az érdeklődőket. Most Pauer Krisztinát, a

//
2023. szeptember 5.

A fizikai immunrendszerünk karbantartása mellett fontos odafigyelnünk a pszichológiai immunrendszerre is. A gyerekekkel töltött idő pedig jótékony hatással van ránk. Mik azok

//
2023. június 13.
0 0 szavazatok
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást
0
Te hogy látod? Szólj hozzá a témához!x