fbpx
megoldásközpont csoportkép

Küldetésünk - Egy "EGÉSZ"séges társadalomért

Legfőbb célunk a társadalom mentális egészségének megőrzése, támogatása – a betegségek megelőzése.

  • Edukáció: hiteles szakmai tartalmak közérthető formában való feldolgozása és népszerűsítése; a pszichológia tudományával és gyakorlatával szembeni prekoncepciók finomítása.

  • Mentális egészségtudatosság előmozdítása: társadalmi és egyéni szemléletformálás az egészségmegőrzést illetően – a mentális és lelki jóllét egészségtudatosságba integrálása; az önismereti munka és szakemberrel való együttműködés fontosságára való érzékenyítés; a lelki egészség megőrzési lehetőségeinek ismertetése közérthető formában.

  • A pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletmód erősítése: a szubjektív jóllét és mentális egészség fenntartásának támogatása a hétköznapokban, önállóan, életvitelszerűen alkalmazható pszichológiai, önismereti gyakorlatok megosztásával.

A Megoldásközpont egy tudatos, elhivatott, pozitív pszichológiai szemléletű alkotóközösség. Magazinunkban és Közösségünkben megoldásfókuszú, gyakorlatias, közérthető tartalmainkkal; jótékonysági rendezvényeinken ismeretterjesztő, szórakoztató programokkal támogatjuk a közös növekedést – mindenki számára elérhető módon. A közösség nem létezhetne fejlődni vágyó, felelősséget vállaló, aktív emberek nélkül, ezért buzdítunk arra, hogy alkosd meg önmagad – velünk. Segítünk megtenni a legelső lépést, és támogatunk az önismeret útján!

  • Szakmai közösségként értéket teremtünk.
  • Önképző körként folyamatosan fejlődünk.
  • Baráti társaságként együtt töltődünk fel.

A szervezet tevékenységét fennállása óta önkéntesek bevonásával végzi.

Gerhát Réka

Alapító-vezető