fbpx

Valentin-nap szingliként – Miképp töltsd boldogan a szerelmesek ünnepét?

Átlagos olvasási idő: 3 perc

Úgy véljük, senkinek nem kell bemutatni a Valentin-napot: ez egy romantikus esemény, melynek eredetileg a vonzalom, romantika áll a középpontjában. Minden év február 14-én kerül megünneplésre, legfőképp a boldog párkapcsolatban élők körében. Ám míg ők kiélvezik ezt az alkalmat, addig mások számára a szerelmesek napja mindössze szingli státuszuk szomorú emlékeztetőjét rejti magában. Hogyan lehet egyedülállóként is ünnepként megélni ezt a napot? Vajon tényleg csak és kizárólag a szerelmesekről szól? Bartalis Zsófia írása – a kávéd mellé. [CAPPUCCINO]

Gyakran megfeledkezünk arról, hogy csak rajtunk áll, hogy a Valentin-napot egy boldog, átlagos, vagy esetleg bosszantó eseményként éljük meg. Cikkünkkel segítünk abban, hogy egyedülállóként is kiélvezhesd az ünnep minden egyes pillanatát.

Bővebben a Valentin-napról

A Valentin-nap gyakran szélsőséges érzelmeket vált ki az emberekből: ez egy egyszerre szeretett és utált ünnep. Sokan úgy gondolják, hogy a nagy gesztusokról és a drága ajándékokról szól, ugyanis szimbolikus tárgyakkal (például vörös rózsával) és romantikus tevékenységekkel kötik össze.

valentin-nap szingliként - lány a naplementében
Sokszor feszengünk, ha be kell vallanunk, hogy egyedül töltjük a Valentin-napot.

Magyarországra a Valentin-napot a romantikus filmek és az amerikai minta sodorta a 20. század végén, azelőtt nem volt jellemző hazánkban a szerelem napjának megünneplése. A mai világ egyik újításának tudható be, hogy a hagyományokkal ellentétben

az emberek egy része megünnepli ekkor a nem romantikus kapcsolatait is – például a családdal, barátokkal karöltve.

Ők nem a szerelem, hanem a szeretet napjaként tekintenek erre az eseményre.

Mit tehetsz Valentin-napon szingliként?

A családod és a barátaid már a századik „tökéletes” praktikával nyaggatnak, ám neked ezek mégsem válnak be? Mi elhoztunk 5 olyan tippet, amelyek általában garantált sikert nyújtanak egyedülálló olvasóinknak.

1. Nem vagy egyedül!

Sokan kifejezetten magányosnak érzik magukat a szerelem ünnepén, miközben rengeteg szerető ember veszi őket körül – csak hát ők nem a partnerük. Ebben segítségedre lehet annak tudatosítása, hogy nem csak egy párkapcsolatban bontakoztathatod ki a szeretetedet, boldogságodat, illetve hogy nem vagy egyedül a jelenlegi helyzetedben.

Az egyedülálló állapotnak is megvannak a maga előnyei, viszont érthető, ha időnként csak a sötét oldalát szemléljük – hiszen a világ is alapvetően a „boldog párkapcsolat”-sémára van berendezkedve. Kíváncsi vagy rá, hogyan tudnál segíteni magadnak abban, hogy a szingli lét pozitív oldalát is lásd? Ide kattintva olvashatod alkotónk, Debreczeni-Kondás Eszter cikkét a témában!

2. Ajándékozd meg magad!

Az emberek többsége szerint a Valentin-nap az ajándékokról szól, de miért kéne azt mástól kapnod?

Törődj magaddal, kényeztesd a tested-lelked – és milyen más nap lenne erre a tökéletes alkalom, ha nem egy ünnep?

Akár tárgyi dologgal leped meg magad, akár egy régóta vágyott szolgáltatást veszel igénybe, a mentális egészséged mindenképp meg fogja hálálni önszerető ténykedésed.

3. Töltsd a napot a szeretteiddel!

A mai világban a Valentin-nap jó lehetőség arra, hogy kimutassuk a barátaink és családunk felé a szeretetünket.

valentin-nap szingliként - lányok pezsgővel koccintanak

A szeretteinkkel töltött idő növeli a boldogságszintünket.

Akár kimozdultok a házból, akár otthon szeretnétek maradni, a mi tanácsunk az, hogy tervezz velük közös programot, és szakíts rájuk időt! Akár jó móka lehet egy házibuli szervezése is a szingli ismerősökkel karöltve, ahol együtt ünneplitek meg a rokoni vagy baráti kapcsolatot. Ne feledd: a Valentin-nap szingliként nem egyenlő azzal, hogy Valentin-nap magányosan.

4. Tegyél szívességet másoknak!

Az önkénteskedést nemcsak a szerelem-szeretet ünnepén lehet megejteni, de első löketnek az egyik legjobb választás.

Valentin-napi önkénteskedés

Ha szívességekre adod a fejed, kezdhetsz kis lépésekben: megmosolyogtatni a szüleidet, süteménnyel meglepni a barátaidat, kedves levelet írni a távoli rokonoknak. Vagy akár jelentkezhetsz közösségi munkára egy állatmenhelynél; vigyázhatsz kisgyermekekre, amíg a szülők romantikáznak.

A lényeg, hogy a tetted szívből jöjjön, és téged is boldogsággal töltsön el!

5. Használd ki az énidőt!

Biztosan nem jut minden nap elég idő magadra, de Valentin-ünnepen erre is fordíthatsz kellő figyelmet. Ha úgy tartja kedved, ezen a napon engedj a kísértésnek: tegyél fel egy frissítő arcpakolást, majd ülj le egy jó könyvvel a kanapéra, vagy kuckózz be az ágyadra filmet nézni!

Hatalmas tévhit, hogy egyedül nem érezhetjük jól magunkat.

valentin-nap szingliként - nő kitárja karjait a nappaliban

Meg fogsz lepődni, mennyire jól fog esni egy hosszú és fárasztó nap után egy kis „csak magadra figyelés”. Amennyiben nem tudod, hogyan kezdj hozzá, alábbi cikkünkben 7 tipp vár rád az énidő gyakorlásával kapcsolatban.

Összességében a Valentin-nap egy átlagos nap, amelyet egyesek ünnepelnek, mások pedig nem. Töltsd úgy, ahogy jónak látod, hisz ez a te ünneped is, és a te életed!


Felhasznált szakmai tartalom

  • Close, A., Zinkhan, G. (2006). A holiday loved and loathed: a consumer perspective of Valentine’s Day. ACR North American Advances.
  • Close, A., Zinkhan, G. (2009). Market-resistance and Valentine’s Day events. Journal of Business Research, 62(2), 200-207.

További felhasznált szakirodalom érhető el itt, itt és itt.


Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is! 😉
Facebook
Email
Nyomtatás
5 1 szavazz
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást

Élvezted ezt a cikket? Csatlakozz a Zárt Közösségünkhöz! ❤️

Felépítésében hasonló, ám mégis más, mint a többi közösségi médiafelület. A tőlünk megszokott minőségi tartalmakkal találkozhatsz, amelyek inspirálnak, tanítanak és támogatják a fejlődésedet.

Valósítsd meg önmagad – velünk!

Neked ajánljuk
Íme a reziliencia titkai! – Mik voltak a 2023-as Konferencia fő üzenetei?
Digitális detox – Így fordíts hátat a képernyőfüggőségnek!
Háziállat receptre? – Kiskedvenceink pozitív hatásai a mentális egészségünkre
Valentin-nap szingliként – Miképp töltsd boldogan a szerelmesek ünnepét?
<strong>Önismeret a szexualitáson keresztül – Interjú Benke Vali Leriával</strong>

A reziliencia napjaink egyik legfontosabb belső készsége, ugyanis jelentős szerepe van abban, hogy az egészséges mentális működésünk kihívásokkal teli körülmények

//
2023. október 30.

A 21. század sajátosságai közé tartozik a megnövekedett képernyőidő, a több digitális jelenlét, valamint a közösségi média forradalma. Az elektronikus

//
2023. április 4.

A háziállatok már évszázadok óta az ember legjobb barátai közé tartoznak. Mellettünk állnak jóban-rosszban, és olyan feltétel nélküli szeretetre, elfogadásra

//
2022. november 30.

Úgy véljük, senkinek nem kell bemutatni a Valentin-napot: ez egy romantikus esemény, melynek eredetileg a vonzalom, romantika áll a középpontjában. Minden

//
2023. február 5.

A 2023. október 5 és 8 között megrendezésre kerülő online Reziliencia Konferenciánkon több, mint 45 szakemberrel és izgalmas témákkal várjuk

//
2023. szeptember 29.
5 1 szavazz
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást
0
Te hogy látod? Szólj hozzá a témához!x