Lexikon

Pszichológiai fogalomtár

Pozitív Pszichológiai Magazin

Kreatív randitippek – hogyan dobjátok fel a „szürke” hétköznapokat?

A párkapcsolat elején még könnyebb eldönteni, hogy mit csináljatok egy randevún, azonban ahogy telik az idő egyre több dologban vesztek részt együtt, egyre nehezebb újdonságokat kipróbálni. Ha már kihúztátok a listáról az éttermezést, a mozizást, a kávézást, a kirándulást és a többi szokásos programot, akkor nem egyszerű szervezni. Cikkünkben néhány ötletet adunk, hogyan is lehet kreatívan eltölteni egy randevút. Nagyné Ocsenás Dorottya pszichológus írása – a kávéd mellé. [CAPPUCCINO]

Akár az elején vagytok a párkapcsolatnak, akár régóta együtt éltek már, valószínűleg előfordult veletek is, hogy nem tudtátok eldönteni, mit is csináljatok egy randin.

„Hova menjünk randizni? Mit lehetne csinálni, amit még nem csináltunk?”

Bár nem véletlenül örök klasszikus beülni egy kávézóba vagy étterembe, egy idő után elunhatjuk (és pénzpazarlásnak gondolhatjuk) a vendéglátóegységben való órákon át tartó üldögélést.

kreatív randitippek pár kávézóban

Még ha váltogatjuk is ezeket a helyeket, randevúhelyszínnek nem mindig megfelelőek.

A másik, általánosságban főleg a nők nagy kedvence: a séta. Egyrészt jó, mert szabad levegőn vagyunk, és mozgunk, másrészt viszont alkalmazkodni kell az időjáráshoz, és nincs mindig kedve az embernek sétálni menni. Sőt, sokaknak egy idő után a séta önmagában már nem eléggé „különleges” ahhoz, hogy igazi randevúnak könyvelhessék el.

Kreativitás a párkapcsolatban

A kapcsolatainkban a kreativitás sokféle módon megnyilvánulhat. Kifejezhetjük kreatív módon a másik iránt érzett érzelmeinket, meglephetjük kreatív ajándékokkal, és persze szervezhetünk kreatív közös programokat.

Rengeteg előnye van annak, ha kreatívak vagyunk a párkapcsolatunkban, melyek inspirálóan hathatnak életünk minden területére. Egyrészt jó benyomást teszünk, a kapcsolat ezáltal tartósabbá válhat. Másrészt a közös kreatív gondolkodás fejleszti a közös problémamegoldást, és biztosítja a változatosságot a „szürke” hétköznapokkal szemben.

Ezen felül egy kreatív randi örök emlékké válhat, sokkal tovább fogunk rá emlékezniHa érdekel az emlékteremtés művészete, itt tudsz róla többet olvasni.

Kreatív randitippek a változatosságért

Hogy izgalmasabbak lehessenek a randevúk, összegyűjtöttünk nektek néhány kreatív randiötletet. Ezek között inkább olyanok vannak, amelyek nem igényelnek nagy költségvetést, ám időt és kreativitást annál inkább. 🙂

1. Tanuljatok közösen!

A tanulás alatt nem arra gondolok, hogy üljetek le bemagolni a világ országainak fővárosait (bár erre is vannak érdekes internetes játékok), hanem valami újat tanuljatok meg együtt. Lehet ez valami kézműves, kreatív tevékenység, például festés, rajzolás, agyagozás, nemezelés, kosárfonás; vagy akár megtanulhattok egy bizonyos fajta táncot: keringőt, salsát, szvinget.

Megtehetitek azt is, hogy egymásnak tanítotok valamit a kedveseddel: te például néhány tánclépést tanítasz neki, míg ő cserébe a saját hobbijába vagy munkájába vezet be téged, mondjuk elkezd neked tanítani egy idegen nyelvet.

kreatív randitippek pár együtt tanul

A közös tanulás jó szórakozás lesz, és építeni fogja a kapcsolatotokat.

Ha már úgy érzitek, átadtátok a másiknak a saját tudásotokat, akkor érdemes az interneten oktatóvideókat keresni, ezekből rengeteg témában lehet találni ingyeneset, vagy esetleg nem drága online kurzusokat.

Ha van kedvetek kimozdulni, és úgy tanulni valamit együtt, arra is van lehetőségetek, legtöbb nagyobb városban elérhetőek különféle tánciskolák, kézműves műhelyek.

Ezen lehetőségeken felül is bőven lehet válogatni, sok kézműves lehetőség áll a rendelkezésünkre.

2. Társasjátékozzatok!

Manapság divatjukat élik a különböző társasjátékok, rendkívül sokfélét lehet vásárolni (vagy bérelni, ha éppen nem akarjátok megvenni). Ha egyáltalán nem akartok kiadni rá, kérjetek kölcsön – hátha van olyan ismerősötök, aki szívesen ad kölcsön társasjátékot.

kreatív randitippek pár társasjátékozik

A társasjátékozás rejtett tulajdonságokat is a felszínre tud hozni.

A társasjáték azért jó program, mert olyan helyzeteket, szituációkat teremt, amelyben ki tudjátok próbálni, hogyan tudtok együttműködni vagy éppen versengeni.

3. Menjetek interaktív múzeumba!

Magatoktól nem biztos, hogy eszetekbe jutna múzeumba menni csak úgy randevúprogramként – pedig nagyon szórakoztató is lehet.

Ha nem is érdekel a történelem, kereshettek különböző kiállításokat, amelyek közül biztosan találtok olyat, amely a kedvetekre való.

4. Írjatok kihíváslistát!

Állítsatok össze egy listát olyan tevékenységekről, amelyeket szívesen kipróbálnátok együtt.

Például:

  • homokvárat építeni,
  • virágot ültetni,
  • kavicsot festeni,
  • elmenni piknikezni,
  • biciklitúrát szervezni.

Ha felírjátok ezeket, egyrészt nem felejtitek el, hogy mi az, amit meg szerettetek volna valósítani, másrészt kevesebbet kell gondolkodni, ha éppen valami újdonságot szeretnétek csinálni.

+1: Beszélgessetek a 36 kérdéses gyakorlat mentén!

Egy szórakoztató randiötlet a 36 kérdéses teszt mentén való beszélgetés – sőt, amellett, hogy jól érzitek magatokat, még a kapcsolatotok intimitását is fejleszthetitek.

A 36 kérdés egyre mélyebb, bensőségesebb témákat hoz fel, amelyek mentén önmagatokat és egymást is jobban megismerhetitek. Ha már elég jól ismeritek egymást, meg lehet próbálni úgy is, hogy először megválaszoljátok, szerintetek mit mondana rá a párotok.

Csak kreatívan...

Nyilván ez a néhány ötlet csupán egy pár randevút fed le, a lényeg azonban nem a konkrét tippeken van, hanem a kreativitáson. Találjátok meg a számotokra megfelelő programokat, legyetek minél kreatívabbak!

via GIPHY

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is! 😉

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print

"Hogyan küzdhetek meg az élet viharaival?

Ez a konferencia megmutatja, hogyan törheted át azokat a belső korlátokat, amelyek hátráltatnak abban, hogy tartalmasabb, teljes életet élhess.

Megszakítás