fbpx

Hogyan őrizzük meg az életkedvünket? – Itt a Megoldásközpont PszichoCafé!

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt időszak igen megterhelő volt sokunk számára. A megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás, a korlátozások és maga a járványhelyzet is kimerítette pszichés erőforrásainkat. Sokan élünk meg kimerültséget, fásultságot és céltalanságot a mindennapjaink során. Mentális energiáink megfogyatkozása nem várt negatív következményekhez, akár betegségekhez vezethet. Ezek megelőzésének érdekében foglalkoznunk kell a pszichés jóllétünk „karbantartásával.” Mi szükséges a pszichológiai jólléthez, a boldogságunkhoz? Miben segíthet a pozitív pszichológia? Milyen mindennapi feszültségoldó technikákat érdemes bevetni? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ az első PszichoCafé rendezvényünk során szakmai előadóinkkal egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés során. Ezt ne hagyd ki!

PszichoCafe-2

A Megoldásközpont csapata szeretné erősíteni a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletmódot, ezáltal támogatva az emberek mentális egészségének fenntartását a hétköznapokban. Ennek érdekében önállóan, életvitelszerűen alkalmazható pszichológiai, önismereti gyakorlatokat osztunk meg online felületeinken – és mostantól élőben; a PszichoCafé rendezvényeinket is ezzel a céllal hozzuk el Nektek.

Hogyan őrizzük meg az életkedvünket?

Egy kérdés, ami bármilyen élethelyzetben, bármilyen életkorban aktuálissá válhat. Az életkedv definíciója szerint

Az a lelki állapot, illetve tulajdonság, melynél fogva valaki kedvét, örömét találja az életben, kedvvel vesz részt az egyéni és a közösségi élet tevékenységeiben.

– A magyar nyelv értelmező kéziszótára

 A végeláthatatlan feladatok sűrűjében vagy a mindennapok hajtásában hamar érezhetjük úgy, hogy lemerülnek az életkedvtartalékaink. Ilyenkor nem tudunk olyan örömmel és lelkesedéssel jelen lenni az életünkben, mint szeretnénk.

Mit tehetünk mentális erőforrásaink feltöltése érdekében? A megoldásfókuszú megközelítés gyakorlatias tippeket és életszerű tanácsokat kínál, amelyeket bevethetünk a mindennapjaink során.

A kerekasztal-beszélgetés tagjai

 • Dr. Fodor Szilvia
  Pszichológus, egyetemi adjunktus, az ELTE PPK Tanácsadás- és Iskolapszichológia Tanszék oktatója, a Budapesti Európai Tehetségközpont munkatársa, édesanya.
 • Papp Csilla
  Média Divízió Igazgató /Lorinvest Zrt./, az Alföld Televízió, író, a HajduPress hírportál, valamint a cég rendezvényszervező ágazatának vezetője, édesanya.
 • Dr. Szemán-Nagy Anita
  Klinikai szakpszichológus és pszihoterapeuta, édesanya.
 • Dr. Holló Gábor
  Klinikai kutatási munkatárs, volt egyetemi oktató, biológus, édesapa.

Megoldásközpont PszichoCafé

A Megoldásközpont csapata nagy örömmel és lelkesedéssel jelenti be, hogy útjára engedjük a PszichoCafé rendezvénysorozatot!

Izgalmas, konstruktív kerekasztal-beszélgetésekkel, pozitív pszichológiai szakmai eszmecserékkel, inspiráló, gyakorlatorientált előadásokkal és baráti hangulattal várunk mindenkit, aki többet szeretne az élettől, és nem éri be az egyszerű sablonválaszokkal. Küldetésünk az önismereti út, a személyiségfejlesztés támogatása mindenki számára, aki nyitott a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletre.

A PszichoCafé rendezvénysorozatunk alapját a debreceni közönség által közkedvelt kerekasztal-beszélgetések adják, melyeket három havonta rendezünk meg. Az érdeklődők minden alkalommal a szakmájukban jártas, hiteles szakemberekkel – pszichológusokkal, valamint az adott téma szakértőivel – találkozhatnak, akik értékes gondolatokkal, szakmai tudással járulnak hozzá a beszélgetés színvonalához.


Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is! 😉
Facebook
Email
Nyomtatás
0 0 szavazatok
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást

Élvezted ezt a cikket? Csatlakozz a Zárt Közösségünkhöz! ❤️

Felépítésében hasonló, ám mégis más, mint a többi közösségi médiafelület. A tőlünk megszokott minőségi tartalmakkal találkozhatsz, amelyek inspirálnak, tanítanak és támogatják a fejlődésedet.

Valósítsd meg önmagad – velünk!

Neked ajánljuk
Karácsonyi készülődés a járvány idején – Idén másképpen ünnepelünk?!
Családi életciklusaink nyomában – Az önismeretünk fejlesztéséért
Szerelem vs. szeretet – Megtaláljuk vagy megalkuszunk? – Végre itt a 2. Megoldásközpont PszichoCafé!
Az olvasás 5 pozitív hatása, amikre eddig nem is gondoltál
Január 1. – A béke világnapjának üzenete az újévre

A pirosbetűs ünnepek közeledtével egyre nagyobbnak tűnik az elvárás, hogy örömteliek és jókedvűek legyünk – különösen a karácsonnyal érezhetünk így.

//
2020. december 7.

„Semmi sem állandó, csak a változás maga” – bár közhely a mondás, de mégis igaz. A személyiség kibontakozásának folyamata, a családi életciklusok váltakozása, és

//
2021. április 28.

Kapcsolataink életünk egyik legmeghatározóbb tényezői, amelyekből erőforrást és támaszt merítünk a mindennapok során. Azt tapasztalhatjuk, hogy éltető kapcsolatainknak is odafigyelésre

//
2022. február 28.

Amióta első osztályos korunkban megtanultunk olvasni, nem sok olyan nap telt el, amit olvasás nélkül töltöttünk volna. Az olvasás magától

//
2021. február 24.

Békés, boldog újévet! – hangzik a jókívánság gyakran az óév vége felé. Szimbolikusan az év első napján ünnepeljük a béke

//
2020. december 31.
0 0 szavazatok
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást
0
Te hogy látod? Szólj hozzá a témához!x