fbpx

Hogyan őrizzük meg az életkedvünket? – Itt a Megoldásközpont PszichoCafé!

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt időszak igen megterhelő volt sokunk számára. A megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás, a korlátozások és maga a járványhelyzet is kimerítette pszichés erőforrásainkat. Sokan élünk meg kimerültséget, fásultságot és céltalanságot a mindennapjaink során. Mentális energiáink megfogyatkozása nem várt negatív következményekhez, akár betegségekhez vezethet. Ezek megelőzésének érdekében foglalkoznunk kell a pszichés jóllétünk „karbantartásával.” Mi szükséges a pszichológiai jólléthez, a boldogságunkhoz? Miben segíthet a pozitív pszichológia? Milyen mindennapi feszültségoldó technikákat érdemes bevetni? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ az első PszichoCafé rendezvényünk során szakmai előadóinkkal egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés során. Ezt ne hagyd ki!

PszichoCafe-2

A Megoldásközpont csapata szeretné erősíteni a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletmódot, ezáltal támogatva az emberek mentális egészségének fenntartását a hétköznapokban. Ennek érdekében önállóan, életvitelszerűen alkalmazható pszichológiai, önismereti gyakorlatokat osztunk meg online felületeinken – és mostantól élőben; a PszichoCafé rendezvényeinket is ezzel a céllal hozzuk el Nektek.

Hogyan őrizzük meg az életkedvünket?

Egy kérdés, ami bármilyen élethelyzetben, bármilyen életkorban aktuálissá válhat. Az életkedv definíciója szerint

Az a lelki állapot, illetve tulajdonság, melynél fogva valaki kedvét, örömét találja az életben, kedvvel vesz részt az egyéni és a közösségi élet tevékenységeiben.

– A magyar nyelv értelmező kéziszótára

 A végeláthatatlan feladatok sűrűjében vagy a mindennapok hajtásában hamar érezhetjük úgy, hogy lemerülnek az életkedvtartalékaink. Ilyenkor nem tudunk olyan örömmel és lelkesedéssel jelen lenni az életünkben, mint szeretnénk.

Mit tehetünk mentális erőforrásaink feltöltése érdekében? A megoldásfókuszú megközelítés gyakorlatias tippeket és életszerű tanácsokat kínál, amelyeket bevethetünk a mindennapjaink során.

A kerekasztal-beszélgetés tagjai

 • Dr. Fodor Szilvia
  Pszichológus, egyetemi adjunktus, az ELTE PPK Tanácsadás- és Iskolapszichológia Tanszék oktatója, a Budapesti Európai Tehetségközpont munkatársa, édesanya.
 • Papp Csilla
  Média Divízió Igazgató /Lorinvest Zrt./, az Alföld Televízió, író, a HajduPress hírportál, valamint a cég rendezvényszervező ágazatának vezetője, édesanya.
 • Dr. Szemán-Nagy Anita
  Klinikai szakpszichológus és pszihoterapeuta, édesanya.
 • Dr. Holló Gábor
  Klinikai kutatási munkatárs, volt egyetemi oktató, biológus, édesapa.

Megoldásközpont PszichoCafé

A Megoldásközpont csapata nagy örömmel és lelkesedéssel jelenti be, hogy útjára engedjük a PszichoCafé rendezvénysorozatot!

Izgalmas, konstruktív kerekasztal-beszélgetésekkel, pozitív pszichológiai szakmai eszmecserékkel, inspiráló, gyakorlatorientált előadásokkal és baráti hangulattal várunk mindenkit, aki többet szeretne az élettől, és nem éri be az egyszerű sablonválaszokkal. Küldetésünk az önismereti út, a személyiségfejlesztés támogatása mindenki számára, aki nyitott a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletre.

A PszichoCafé rendezvénysorozatunk alapját a debreceni közönség által közkedvelt kerekasztal-beszélgetések adják, melyeket három havonta rendezünk meg. Az érdeklődők minden alkalommal a szakmájukban jártas, hiteles szakemberekkel – pszichológusokkal, valamint az adott téma szakértőivel – találkozhatnak, akik értékes gondolatokkal, szakmai tudással járulnak hozzá a beszélgetés színvonalához.


Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is! 😉
Facebook
Email
Nyomtatás
0 0 szavazatok
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást
Neked ajánljuk
Környezettudatosság a családban – 20 tipp a zöldebb hétköznapokért
Kisállat gyermekeknek? – Háziállat a családban
Se veled, se nélküled – A közösségimédia-jelenlét és Te
Családi életciklusaink nyomában – Az önismeretünk fejlesztéséért
A rendrakás pszichológiája: Tedd rendbe magad – kívül és belül!

Miért döntenek egyre többen a környezettudatos életmód és a fenntarthatóság mellett? Mi az a klímaszorongás? Hogyan jelenik meg a fenntarthatóság

//
2021. november 16.

A sokak által olyan jól ismert kisállat-dilemma: legyen vagy ne legyen? Ha igen, mikor és milyen állat? Milyen előnyei lehetnek

//
2020. július 1.

közösségi média egyre inkább az életünk meghatározó részévé vált. Az okostelefonok elterjedésével a közösségimédia-felületek is a zsebünkbe költöztek, állandó hozzáférést biztosítva

//
2021. június 22.

„Semmi sem állandó, csak a változás maga” – bár közhely a mondás, de mégis igaz. A személyiség kibontakozásának folyamata, a családi életciklusok váltakozása, és

//
2021. április 28.

Te is szabadulnál az otthoni kacatoktól és a felesleges tárgyaktól – de nem visz rá a lélek a szelektálásra? Úgy

//
2020. szeptember 6.
0 0 szavazatok
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást
0
Te hogy látod? Szólj hozzá a témához!x