fbpx

Szorong a gyermekem: Mit tehetek ellene? [ONLINE WORKSHOP]

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Könnyű azt gondolni, hogy a gyermekek csak játszanak egész nap, őket nem éri valódi feszültség. Azonban szülőként és pedagógusként hamar rájöhetünk, hogy a gyerekek élete sem mentes a stressz– és szorongáskeltő eseményektől. Az ő életszakaszuk is telis-tele van új kihívásokkal, amelyekhez nem feltétlen épült ki a megküzdési eszközkészletük. Milyen stresszkeltő eseményekkel küzd meg gyermekünk? Hogyan előzhető meg az ő szorongása? Hogyan segíthetünk neki szülőként ellenállóbbá, békésebbé válni? Milyen erőforrásainkat tudjuk ehhez felhasználni? Többek között ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni Nagy Gitta pszichológus online workshopunkon. Ezt ne hagyd ki!

gyermek-szorongas-workshop-2

Cikkeinket olvasva egyre több szülő (és pedagógus) keres meg minket, hiszen nem szeretnék tétlenül nézni, ahogy a gyermekük nap mint nap küzd a stresszel, a félelemmel, a szorongással.

Szorong a gyermekem: Mit tehetek ellene?

Fontos foglalkoznunk a pszichés jóllétünkkel, a gyermekünk, a családunk lelki egyensúlyával, amihez a megoldásfókuszú megközelítés gyakorlatias tippeket és életszerű tanácsokat kínál.

A workshop tartalma

  1. Mit remélek ettől az alkalomtól?
  2. Erőforrásgyűjtés megoldásfókusszal – közös gondolkodás
  3. Előadás – röviden a gyermeki szorongásról
  4. A szorongás felismerését, más érzelmektől való megkülönböztetését segítő gyakorlat
  5. Egy gyerekeknek szóló szorongásoldó játék bemutatása (különböző korosztályokhoz igazítva)
  6. Megoldásfókuszú zárógyakorlat

A workshop vezetője

Nagy Gitta – a workshop megalkotója és vezetője – pszichológus, pár-és családterapeuta-jelölt.

Gitta a Megoldásközpont Magazin főszerkesztő-helyettese és 4 óvoda pszichológusa. Családokkal, gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozik évek óta, és ha pontos számításai nem csalnak, ez több mint 250 gyermeket és 200 szülőt érintett az eddigi munkája során.

gyermek-szorongas-workshop-3

Jelenleg Budapesten él, de pályafutását egy vidéki kisvárosban kezdte mint óvodai és iskolai szociális segítő, később szakmai tanár, majd tehetségkoordinátor is volt egy pedagógiai szakszolgálatnál, ahol tehetségazonosító és szakértői vizsgálatokat végzett.

A kiegyensúlyozottan működő családoknak is megvannak a maguk krízisei, problémái. Csodálatos látni azt, amikor a családok ezekre eszközöket, megoldásokat találnak – hiszen ez a fejlődés útja!

– Nagy Gitta

👉 Honlapját ezen a linken érhetitek el.

Az eseményünket keresd a Facebookon:

A témához kapcsolódó tartalmakért és az esemény legfrissebb híreiért kövesd az eseményünket a Facebookon!

A jegyvásárlás itt érhető el.

2021. november 4-én, 18:00 órától szeretettel várunk téged is „Szorong a gyermekem: Mit tehetek ellene?” című online workshopunkra!


Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is! 😉
Facebook
Email
Nyomtatás
0 0 szavazatok
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást

Élvezted ezt a cikket? Csatlakozz a Zárt Közösségünkhöz! ❤️

Felépítésében hasonló, ám mégis más, mint a többi közösségi médiafelület. A tőlünk megszokott minőségi tartalmakkal találkozhatsz, amelyek inspirálnak, tanítanak és támogatják a fejlődésedet.

Valósítsd meg önmagad – velünk!

Neked ajánljuk
„Úgyse lehetek más: miért féljek hát felfedezni, ki vagyok?” – Önmegvalósítás 8 lépésben
Szorong a gyermekem: Mit tehetek ellene? [ONLINE WORKSHOP]
Forbes Makers – Cselekvő nők egy helyen [AJÁNLÓ]
A koronavírus hatása az életünkre – Fordítsuk előnyünkre a bezártságot!
A pozitív gondolkodás elöljárója Petőfi Sándor – már 200 éve is!

Az Önismeret rovat lelkes csapata jóvoltából készült el nektek ez a rovatindító írás, melyben felsorakoztattuk, egy csokorba szedtük a személyiségfejlesztés  általunk

//
2019. január 1.

Könnyű azt gondolni, hogy a gyermekek csak játszanak egész nap, őket nem éri valódi feszültség. Azonban szülőként és pedagógusként hamar

//
2021. október 2.

Építs egy cselekvő női közösségben valódi önbizalmat. Amivel mersz új dolgokba belevágni. Amiből a külső körülmények sem tudnak kibillenteni. Legyél

//
2023. március 28.

A koronavírus-járványhoz hasonló nehéz helyzetek mindig kihozzák belőlünk legbelsőbb félelmeinket, szorongásainkat. Ez képes módosítani viselkedésünket, befolyásolja hangulatunkat, érzelemvilágunkat, sőt hosszú

//
2020. március 19.

A pszichológia viszonylag fiatal az önálló tudományok világában. Bár a lélek, a gondolkodás megnyilvánulásai, folyamatai azóta foglalkoztatják az embert, hogy

//
2023. június 5.
0 0 szavazatok
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást
0
Te hogy látod? Szólj hozzá a témához!x