fbpx

Adj egy cipősdoboznyi karácsonyt a MikulásGyárnak!

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Az egyik legnagyobb magyarországi jótékonysági akció, a MikulásGyár idén 15. alkalommal nyitotta meg kapuját az adakozni vágyók előtt. A Megoldásközpont alkotóiként elhivatottan keressük azokat az utakat, amelyekkel megkönnyíthetjük, tartalmasabbá tehetjük a családok életét – a Mikulásgyár segítségével most tárgyi adományok formájában tehettük ezt meg. Csatlakozz te is hozzánk és a kezdeményezéshez, hogy szebbé tedd a rászoruló gyermekek karácsonyát! Fogjunk össze!

Adni mindig jó – de kifejezetten megerősödik bennünk a vágy december környékén, a karácsony esszenciájára hangolódva. Hogyan képzelsz el egy tökéletes karácsonyt? Mi úgy, hogy együtt ünneplünk szeretteinkkel egy meleg szobában, finom ünnepi ételekkel és ajándékokkal a karácsonyfa alatt. Ez sokunk számára természetesnek tűnik, de néhány családban ez egy álom. Számos gyermek várja csillogó szemmel a Mikulást vagy a Jézuskát – légy most te is láthatatlan segítő, aki hozzájárul az álom valóra válásához!

Mi az a MikulásGyár?

A MikulásGyár egy jótékonysági kezdeményezés, ami szociálisan rászoruló családok számára gyűjt természetbeni adományokat a karácsonyi ünnepek előtt. Hivatalos gyűjtőpontok kizárólag Budapesten találhatók: fogadják az ajándékokat a Millenáris Parkban, a Lurdy Házban és a József Attila Színház aulájában. Azonban az ország bármely pontjáról eljuttathatók a felajánlások a családok számára a Magyar Posta és a Magyar Vöröskereszt összefogása által.

MikulásGyár

A MikulásGyár az ajándékokkal többek között mélyszegénységben élő, egyszülős vagy sokgyermekes, fogyatékossággal vagy krónikus betegséggel együtt élő gyermeket nevelő családokat, vagy egyedül élő, rászoruló időseket támogat.

Te hogyan segíthetsz?

Vegyél elő egy lezárható dobozt, és töltsd meg szeretettel – no meg persze pár ajándékkal a lentebb felsoroltak közül! Ami fontos, hogy az adományodat zárt dobozban add le (térítésmentesen) valamelyik hozzád közel eső postán november 29. és december 21. között.

A posták listáját a MikulásGyár honlapján, ide kattintva találhatod.

Ne felejtsd el ráírni a dobozodra nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR! A helyi posta a beérkezett dobozokat a megyei Magyar Vöröskereszt központjába juttatja el, amely továbbítja azokat a rászorulóknak.

Mit küldj adományként?

Mire van szüksége a családoknak?

  • tartós élelmiszer (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj stb.)
  • tisztító- és tisztálkodási szerek
  • jó minőségű ruhák
  • könyvek
  • játékok
  • édességek

Mi már összefogtunk – csatlakozz hozzánk!

Idén mi is a Mikulás lelkes segítőivé váltunk, és így máris megérintett minket a karácsonyi hangulat! Ennek örömére fogtuk hát a régi cipősdobozainkat, elővettük a Mikulás sapkáinkat, és házi készítésű mézeskalácsok majszolása közben összeállítottuk saját adományunkat, a Megoldásközpont csapatának karácsonyi ajándékát.

A Családi Élet rovat és Maisie.

Próbáltunk olyan felajánlásokat tenni, amelyeket a gyermekek és szüleik is örömmel fogadhatnak. Mi már eljuttattuk a csomagokat a hozzánk legközelebb eső debreceni postára – szerencsére számos posta partner ebben a folyamatban városunkban. Kapcsold be a kedvenc karácsonyi albumod, és láss neki te is!

Csatlakozz zárt csoportunkhoz, ahol megnézheted a készülődésünkről készített képeinket. Küldj nekünk fényképet, te hogyan váltál a kezdeményezés részesévé!

0 0 szavazatok
Cikk értékelése
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzések
Megnézem az összes hozzászólást
0
Te hogy látod? Szólj hozzá a témához!x