Lexikon

Pszichológiai fogalomtár

Pozitív Pszichológiai Magazin

Gyermekkori sebeink a felnőttkori kapcsolataink tükrében – Tarts velünk a 4. Megoldásközpont PszichoCafén!

Családi mintáink tényleg befolyásolják, hogy milyen párt választunk? Érdekel, hogy gyermekkori meghatározó élményeink, tapasztalataink hogyan hatnak a szokásainkra és a viselkedésünkre? Miként jelennek meg felnőttkorban és a párkapcsolatainkban? Hogyan dolgozhatunk a kötődési sebeinken akár felnőttként is? Miért fontos felismerni saját és párunk kötődési mintáit? Szeretnéd szakemberektől megtudni, hogyan tehetsz kapcsolataidért az énhatáraid (határozottabb) megtartásával? Többek között ezeket a kérdéseket járják körbe a Megoldásközpont Magazin negyedik, Gyermekkori sebeink a felnőttkori kapcsolataink tükrében címmel megrendezett PszichoCafé kerekasztal-beszélgetésének részvevői. A rendezvényünk mindazoknak szól, akik szeretnének kiegyensúlyozottan, mentálisan és érzelmileg stabilan élni mind egyéni, mind párkapcsolati szinten, és kíváncsiak arra, mit tehetnek ennek elérése érdekében. Ne hagyd ki, gyere és inspirálódj velünk! Kisfaludy Lilla pszichológus írása. 

Hogyan hatnak gyermekkori sebeink a jelenkori kapcsolatainkra?

Gyermekkori tapasztalataink alapján alakulnak ki a kötődési mintázataink, melyek nemcsak a mindennapi működésünket, hanem a párválasztási szokásainkat, a (pár)kapcsolati életünket is befolyásolják. Fontos felismernünk a saját, illetve a párunk kötődési mintáit, hiszen hosszú távú kapcsolatainkban együtt, kézen fogva is gyógyulhatunk.

A szakmai eszmecsere során a kerekasztal-beszélgetés résztvevői igyekeznek gyakorlati tippeket adni a mindennapi nehézségekkel, elakadásokkal való rugalmas és megoldásfókuszú megküzdéshez.

A rendezvény mindazoknak szól, akiknek célja az önismeretük fejlesztése, szeretnének boldog párkapcsolatot kialakítani és fenntartani, és kíváncsiak arra, hogyan alkalmazhatják kreativitásukat és rugalmasságukat saját és mások jólléte érdekében.

Megoldásközpont PszichóCafé gyermekkori sebeink
A negyedik debreceni Megoldásközpont PszichoCafé tagjai:
  • Dr. Holló Gábor: biológus, tréner, édesapa
  • Dr. Szemán-Nagy Anita: klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi oktató, édesanya

  • Kozma-Vízkeleti Dániel: család – pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus

A kerekasztal-beszélgetést Mikos Ákos műsorvezető moderálja.

Ahogy már megszokhattátok, a meghívott szakemberek gyakorlatias megközelítése, rugalmas és modern szemléletmódja közérthető módon igyekszik a pszichológia eszközeit becsempészni a mindennapjainkba.

Megoldásközpont PszichoCafé – A pozitív pszichológiai rendezvénysorozat, ahol magadra találhatsz

Izgalmas, konstruktív kerekasztal-beszélgetésekkel, pozitív pszichológiai szakmai eszmecserékkel, inspiráló, gyakorlatorientált előadásokkal és baráti hangulattal várunk mindenkit, aki többet szeretne az élettől, és nem éri be az egyszerű sablonválaszokkal.

Rendezvényeink célja, hogy minél szélesebb körhöz eljuttassuk a megoldásfókuszú szemléletmódot. Küldetésünk az önismereti út, a személyiségfejlesztés támogatása minden, a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletre nyitott személy számára.

A PszichoCafé rendezvénysorozatunk alapját a debreceni közönség által közkedvelt kerekasztal-beszélgetések adják, melyeket háromhavonta rendezünk meg. Az érdeklődők minden alkalommal a szakmájukban jártas, hiteles szakemberekkel – pszichológusokkal, valamint az adott téma szakértőivel találkozhatnak, akik értékes gondolatokkal, szakmai tudással járulnak hozzá a beszélgetés színvonalához. A rendezvény zárásaként mindig lehetőséget nyújtunk a nézőközönség számára, hogy a szakmai diskurzus során felmerült kérdéseiket feltegyék.

Apolló mozi, a szellemi kikapcsolódás és feltöltődés debreceni fellegvára

A PszichoCafé rendezvényét ismét a debreceni Apolló moziban rendezzük meg, immár a 3. alkalommal. 

Fejér Tamást, az Apolló mozi vezetőjét kérdeztük arról, hogy miért tartja fontosnak, hogy otthont adjon a rendezvénysorozatnak?

Hasonló a szellemiségünk azzal, amit a Megoldásközpont képvisel. A tudás átadása, az embereken való segítés, a történeteken keresztüli tanítás mind rezonál velünk. Több kapcsolódási pontunk is van. A rendezvények témáival az általunk levetített filmek is foglalkoznak, olyan emberi drámák, élettörténetek kerülnek bemutatásra, amiből útravalót kap a néző a saját életéhez is. Ebből a lelki-szellemi indíttatásból indult több eseményünk, megmozdulásunk is.

Milyen eseményeket, rendezvényeket látogathatnak az Apolló moziban az érdeklődők?

Az alternatív filmes fesztiváloktól a sikerfilmek díszbemutatójáig számos különböző filmes eseménynek ad otthont az intézmény. Folyamatosan azon vagyunk, hogy újításokat, közkedvelt témákat és eseményeket tudjunk beépíteni a repertoárunkba. Szeretnénk minél aktívabbá tenni a közönséget és elérni az embereket. Tartunk német, koreai, spanyol, francia, olasz, zsidó, finn filmnapokat is vagy élő koncert kivetítéseket is.

Nagy az igény a díszelőadásokra, az alkotókkal való találkozásokra, beszélgetésekre, közönségtalálkozásokra. Ezenkívül kiemelném a Lélekmozi filmklubot is, amely során régebbi filmekhez nyúlunk vissza és dolgozzuk fel együtt, formálva egymás gondolatait.

Miért tud ilyen hosszú távon sikeres lenni a mozi?

Az Apolló mozi 1912 óta működik, ezzel Magyarország egyik legrégebbi mozijának számít. Minden tradicionális, a kollégáink is évtizedek óta dolgoznak nálunk, nagyon családias a hangulat. Épp ezért egy mélyebb film megélése nálunk, egy ilyen otthonos helyen még többet tud adni, még katartikusabb tud lenni, mint egy ,,multis”, modern környezetben. Nem hiába működünk művészmoziként is, a küldetéstudatunk visz előre minket.

Az eseményünket keresd a Facebookon:

A témához kapcsolódó tartalmakért és az esemény legfrissebb híreiért kövesd az eseményünket a Facebookon! 

2022. szeptember 15-én, 18.00 órától nagy szeretettel várunk Téged is „Gyermekkori sebeink a felnőttkori kapcsolataink tükrében" című rendezvényünkön a debreceni Apolló moziban!

Jegyvásárlás

https://tixa.hu/gyerekkori-sebeink-eloadas

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is! 😉

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megszakítás