Lexikon

Pszichológiai fogalomtár

Pozitív Pszichológiai Magazin

Hogyan őrizzük meg az életkedvünket? – Itt a Megoldásközpont PszichoCafé!

Az elmúlt időszak igen megterhelő volt sokunk számára. A megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás, a korlátozások és maga a járványhelyzet is kimerítette pszichés erőforrásainkat. Sokan élünk meg kimerültséget, fásultságot és céltalanságot a mindennapjaink során. Mentális energiáink megfogyatkozása nem várt negatív következményekhez, akár betegségekhez vezethet. Ezek megelőzésének érdekében foglalkoznunk kell a pszichés jóllétünk „karbantartásával.” Mi szükséges a pszichológiai jólléthez, a boldogságunkhoz? Miben segíthet a pozitív pszichológia? Milyen mindennapi feszültségoldó technikákat érdemes bevetni? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ az első PszichoCafé rendezvényünk során szakmai előadóinkkal egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés során. Ezt ne hagyd ki!

Hogyan őrizzük meg az életkedvünket

A Megoldásközpont csapata szeretné erősíteni a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletmódot, ezáltal támogatva az emberek mentális egészségének fenntartását a hétköznapokban. Ennek érdekében önállóan, életvitelszerűen alkalmazható pszichológiai, önismereti gyakorlatokat osztunk meg online felületeinken – és mostantól élőben; a PszichoCafé rendezvényeinket is ezzel a céllal hozzuk el Nektek.

Hogyan őrizzük meg az életkedvünket?

Egy kérdés, ami bármilyen élethelyzetben, bármilyen életkorban aktuálissá válhat. Az életkedv definíciója szerint

az a lelki állapot, illetve tulajdonság, melynél fogva valaki kedvét, örömét találja az életben, kedvvel vesz részt az egyéni és a közösségi élet tevékenységeiben.”

- A magyar nyelv értelemző kéziszótára

 A végeláthatatlan feladatok sűrűjében vagy a mindennapok hajtásában hamar érezhetjük úgy, hogy lemerülnek az életkedvtartalékaink. Ilyenkor nem tudunk olyan örömmel és lelkesedéssel jelen lenni az életünkben, mint szeretnénk.

Mit tehetünk mentális erőforrásaink feltöltése érdekében? A megoldásfókuszú megközelítés gyakorlatias tippeket és életszerű tanácsokat kínál, amelyeket bevethetünk a mindennapjaink során.

A kerekasztal-beszélgetés tagjai

 • Dr. Fodor Szilvia
  Pszichológus, egyetemi adjunktus, az ELTE PPK Tanácsadás- és Iskolapszichológia Tanszék oktatója, a Budapesti Európai Tehetségközpont munkatársa, édesanya.
 • Papp Csilla
  Média Divízió Igazgató /Lorinvest Zrt./, az Alföld Televízió, író, a HajduPress hírportál, valamint a cég rendezvényszervező ágazatának vezetője, édesanya.
 • Dr. Szemán-Nagy Anita
  Klinikai szakpszichológus és pszihoterapeuta, édesanya.
 • Dr. Holló Gábor
  Klinikai kutatási munkatárs, volt egyetemi oktató, biológus, édesapa.

Megoldásközpont PszichoCafé

A Megoldásközpont csapata nagy örömmel és lelkesedéssel jelenti be, hogy útjára engedjük a PszichoCafé rendezvénysorozatot!

Izgalmas, konstruktív kerekasztal-beszélgetésekkel, pozitív pszichológiai szakmai eszmecserékkel, inspiráló, gyakorlatorientált előadásokkal és baráti hangulattal várunk mindenkit, aki többet szeretne az élettől, és nem éri be az egyszerű sablonválaszokkal. Küldetésünk az önismereti út, a személyiségfejlesztés támogatása mindenki számára, aki nyitott a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletre.

A PszichoCafé rendezvénysorozatunk alapját a debreceni közönség által közkedvelt kerekasztal-beszélgetések adják, melyeket három havonta rendezünk meg. Az érdeklődők minden alkalommal a szakmájukban jártas, hiteles szakemberekkel – pszichológusokkal, valamint az adott téma szakértőivel – találkozhatnak, akik értékes gondolatokkal, szakmai tudással járulnak hozzá a beszélgetés színvonalához.

Az eseményünket keresd a Facebookon:

A témához kapcsolódó tartalmakért és az esemény legfrissebb híreiért kövesd az eseményünket a Facebookon!

Jegyvásárlás:

https://tixa.hu/megoldaskopzpont-pszichocafe-hogy-orizzuk-meg-az-eletkedvunket

2021. szeptember 16.-án, 18.00 órától nagy szeretettel várunk Téged is „Hogyan őrizzük meg az életkedvünket?” című rendezvényünkön Debrecenben, a DG Italianoban!

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is! 😉

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Skip to content