Lexikon

Pszichológiai fogalomtár

Pozitív Pszichológiai Magazin

Fogjunk össze!

környezettudatosság a családban
értékek
Irinyi Tünde

Környezettudatosság a családban – 20 tipp a zöldebb hétköznapokért

Miért döntenek egyre többen a környezettudatos életmód és a fenntarthatóság mellett? Mi az a klímaszorongás? Hogyan jelenik meg a fenntarthatóság a gyermeknevelésben és a családi mindennapokban? A cikkben körüljárjuk a globális környezeti kihívásokra adható válaszokat, amelyekkel hozzájárulhatunk Földünk védelméhez. Irinyi Tünde pszichológus írása.

Tovább olvasom »
cyberbullying
agresszió
Gerhát Réka

Cyberbullying Magyarországon – Minden 3. gyermek áldozattá válik!

Érezted már valaha tehetetlennek magad a közösségi média negatív hatásaival szemben? Amíg valamilyen probléma – pl. a cyberbullying – ki nem tudódik, addig sok szülő nem is ismeri a gyermekei barátait, főképp nem az internetes ismerősöket, és a fiatal online életét. Bizony olykor kiderül, hogy a kamasz közösségi oldalakon mutatott személyisége és tevékenysége akár szöges ellentéte is lehet a mindennapokban megszokott viselkedésének. Mit tehetünk, ha mi is ezt tapasztaljuk? Mit tegyünk, ha az iskola, az osztályfőnök jelzi ezt felénk, vagy pont tanárként szembesülünk ilyen problémával? Világszerte közel 3,2 millió érintettről beszélhetünk. De mi a helyzet Magyarországon? Cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ. Gerhát Réka pszichológus és Mohácsi Rebeka pedagógusjelölt írása.

Tovább olvasom »
földnapja
biztonság
Mohácsi Rebeka

Föld napja 2020 – Avagy idén a Föld hónapjai?

A Föld napja alkalmával igyekszünk felhívni a figyelmet bolygónk természeti környezetének megóvására. A Föld napját 2020-ban is megünnepelhetjük, alkalmazkodva a körülményekhez, hiszen ez az első digitális közösségépítő Föld napja! Mi is a Föld napja, és hogyan tudunk tenni a fenntarthatóságért? Fogjunk össze, és szánjunk rá egy napot a holnapért! Mohácsi Rebeka írása.

Tovább olvasom »
koronavírus
home office
Megoldásközpont

A koronavírus hatása az életünkre – Fordítsuk előnyünkre a bezártságot!

A koronavírus járványhoz hasonló nehéz helyzetek mindig kihozzák belőlünk legbelsőbb félelmeinket, szorongásainkat. Ez képes módosítani viselkedésünket, befolyásolja hangulatunkat, érzelemvilágunkat, sőt hosszú távon a világról alkotott képünket is. Hogyan őrizzük meg kialakított életvitelünk rendjét? Milyen változásokra kell felkészülnünk, és hogyan fordítsuk ezt a javunkra? Csapatunk alkotói összefogva készítették el nektek ezt a támogató cikket.

Tovább olvasom »
mikulásgyár borító
adakozás
Varga Réka

Adj egy cipősdoboznyi karácsonyt a MikulásGyárnak!

Az egyik legnagyobb magyarországi jótékonysági akció, a MikulásGyár idén 15. alkalommal nyitotta meg kapuját az adakozni vágyók előtt. A Megoldásközpont alkotóiként elhivatottan keressük azokat az utakat, amelyekkel megkönnyíthetjük, tartalmasabbá tehetjük a családok életét – a MikulásGyár segítségével most tárgyi adományok formájában tehettük ezt meg. Csatlakozz hozzánk és a kezdeményezéshez Te is, hogy szebbé tedd a rászoruló gyermekek karácsonyát! Fogjunk össze!

Tovább olvasom »
Skip to content